Росія утримує 145 в'язнів, засуджених за релігійні переконання

Росія утримує 145 в'язнів, засуджених за релігійні переконання

Росія здійснила та допустила дуже серйозні порушення релігійних свобод

ереконання, й зараз утримує принаймні 145 в'язнів, у тому числі, на підставі прийнятого два роки тому закону, що грубо порушує релігійні свободи громадян.

Про це заявив під час телефонної конференції в вівторок посол США з особливих доручень з питань свободи міжнародних релігій Сем Браунбек.

«Росія здійснила та допустила дуже серйозні порушення релігійних свобод. Широке придушення релігійних висловлювань, що випливають із російського закону від 2016 року, і які визнають кримінальну відповідальність за нелегальну місіонерську діяльність, включає 156 випадків, про які повідомляють неурядові організації«, - зауважив представник США.

Цей закон, зокрема, переслідує такі групи як Армія порятунку, П'ятидесятники, Свідки Єгови, Баптисти, Лютерани, Церква Ісуса Христа останнього дня, Українська реформатська Православна церква. 

«Вони (російська сторона – ред.) переслідують членів певних мусульманських груп. Вони вже мають 145 ув'язнених за релігійні переконання, і 106 з них – мусульмани«, - зауважив американський посол з особливих доручень. 

Він підкреслив, що ці переслідування здійснюються навмисно, і це посилюється останнім часом. За словами дипломата, американська сторона закликає РФ змінити поведінку та попереджає про наслідки, які можуть включати, в тому числі, додаткові санкції США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: