Росія відмовляється передати Дебальцеве під контроль України

Росія відмовляється передати Дебальцеве під контроль України

Росія не погоджується з вимогою Києва передати Дебальцеве під контроль України

Питання приналежності Дебальцевого Київ і Донбас трактують по-різному, РФ не згодна з позицією української сторони. Про це заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков у четвер, пише РИА Новости.

«Що стосується Дебальцевого, то тут якраз ситуація, коли раніше досягнуті домовленості трактуються абсолютно по-іншому. Російська сторона абсолютно не згодна, і це питання залишилося за дужками як неузгоджене. Робота з цього питання триватиме на рівні міністрів і помічників», – сказав Пєсков, відповідаючи на запитання про те, як Кремль оцінює вимогу передати ЗСУ Дебальцеве, яке за Мінською угодою має залишитися за Україною.

Нагадаємо, на зустрічі «Нормандської четвірки» у середу, 19 жовтня, в Берліні президент України Петро Порошенко наполягав, щоб Дебальцеве увійшло до чотирьох майбутніх зон розведення сил на Донбасі.

Як відомо, 19 жовтня відбулася зустріч глав держав у «нормандському форматі» (Україна, Німеччина, Франція, Росія) в Берліні (Німеччина).

Переговори вели президент Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд, президент Росії Володимир Путін і їхні делегації.

Зустріч завершилася о 00:15 четверга за Києвом.

Почалися переговори з півгодинним запізненням через затримку російської делегації. Планувалося, що зустріч у Берліні щодо України завершиться вже о 22:00 за київським часом. На зустрічі Порошенко не потиснув руки Путіну.

Найдовші за часом переговори глав Росії, Німеччини, Франції та України відбулися в лютому 2015 року, вони тривали понад 16 годин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: