Росія відправила на Донбас новий «гумконвой»

Росія відправила на Донбас новий «гумконвой»

На окуповану частину Донбасу Кремль відправив черговий «гуманітарний конвой», в якому, на думку української сторони, РФ щоразу постачає зброю и боєприпаси терористам

«Сьогодні о 6-й годині ранку з Ногінського рятувального центру МНС Росії до Ростовської області для формування 55-го гуманітарного конвою вирушили автомобілі з гуманітарною допомогою для жителів Донецької і Луганської областей», - повідомляється на сайті МНС РФ.

У відомстві зазначили, що 55-а колона з «гуманітарною допомогою» буде сформована в Ростовській області в Донському рятувальному центрі МНС Росії, де до вантажних автомобілів з Ногінська приєднаються машини з інших регіонів Росії. Формування колони планується завершити до 25 серпня поточного року.

Як неодноразово заявляла українська сторона, Росія використовує практику «гумконвоїв» на Донбас, щоб поставляти незаконним збройним формуванням озброєння, боєприпаси і живу бойову силу. 

У МНС РФ стверджують, що загалом до складу 55-ї колони увійдуть понад 70 одиниць техніки, які доставлять «понад 600 тонн гуманітарної допомоги».

«Це продукти харчування, медикаменти та навчальна література, необхідна освітнім установам Донбасу для підготовки до нового навчального року», - йдеться у повідомленні.

21 липня, Росія в односторонньому порядку здійснила оформлення 54-го так званого, «гуманітарного конвою» у складі 54 автомобілів. 

Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

За даними ДПСУ, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій.

«У період з 6:30 до 7:05 через російський пункт пропуск «Матвєєв Курган» на в’їзд в Україну прослідувала колона «гумконвою» у складі 54 автомобілів. У ході візуального огляду транспортних засобів було встановлено, що вантажівки перевозили продукти харчування, медикаменти, спортивний інвентар та музичні інструменти», - повідомили у ДПСУ.

Також зазначається, що автівки слідували практично порожніми та були завантажені не більше ніж на 35%.

«Переміщення «гумконвою» відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей», - наголосили у ДПСУ. 

Як відомо, раніше у МНС РФ повідомили про те, що понад 50 автомобілів виїхали з Ростовської області РФ у бік Донбасу з понад 400 тонами  продуктів харчування, медикаментів та навчальної літератури.

РФ з серпня 2014 року направляє в зону бойових дій на Донбас так звані «гуманітарні конвої». Митну і прикордонну служби України не допускають до огляду цих вантажівок. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: