Росія відправить на Донбас «казачі підрозділи» для провокацій

Росія відправить на Донбас «казачі підрозділи» для провокацій

РФ активізувало підготовку до зриву розгортання на тимчасово окупованих територіях Донбасу міжнародної миротворчої місії

Росія таємно готує загони «російських казачих організацій» для подальшого направлення на тимчасово окуповані території сходу України.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

За інформацією Міноборони, керівництво Росії активізувало підготовку до зриву розгортання на тимчасово окупованих територіях Донбасу міжнародної миротворчої місії. 

На полігонах сил Росії, розташованих у прикордонних з Україною областях, здійснюється прихована підготовка загонів «русских казачьих организаций» для подальшого направлення на тимчасово окуповані території сходу України. Їхня основна спрямованість підготовки свідчить про можливість залучення до заходів з придушення акцій громадської непокори на тимчасово окупованих територіях шляхом дискредитації виступів місцевого населення невдоволеного російською окупацією.

«Ми наполягаємо на тому, щоб Місія ООН була розгорнута на всій окупованій території України і відбувалося це відповідно до норм міжнародного права. Потрібно забезпечити контроль за частиною українсько-російського державного кордону, а з території України необхідно вивести усі незаконні збройні формування та регулярні частини збройних сил РФ», - зауважив міністр оборони України Степан Полторак.

Місія також повинна встановити контроль за станом зберігання важкого озброєння. Міністр наголосив, що Україна категорично проти того, щоб Росія брала участь у Місії.

«Тому що це неприйнятно, коли Росія здійснює агресію проти України, захоплює Крим, частково Донецьку та Луганську область, а потім пропонує себе як миротворця», - зазначив очільник Міноборони.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: