Росія загрожує відповісти на наближення інфраструктури НАТО

Росія вживатиме відповідних заходів як в політичній, так і в економічній і військовій сферах, заявив секретар Радбезу РФ Микола Патрушев

Міжнародна ситуація має тенденцію до ускладнення, НАТО наближається до кордонів РФ. Про це заявив у понеділок на виїзній нараді в Світлогорську під Калінінградом секретар Радбезу РФ Микола Патрушев.

«З боку США і їх партнерів по НАТО приймаються заходи по наближення військової інфраструктури безпосередньо до російських кордонів. Одночасно мусується тема «російської військової загрози». До цього галасу активно підключаються Польща і прибалтійські держави» - зазначив він.

«Росія змушена вживати відповідних заходів як в політичній, так і в економічній і військовій сферах», - підкреслив Патрушев. «Основою для цих заходів, в тому числі в Балтійському регіоні, є Стратегія національної безпеки РФ, затверджена президентом Росії в кінці 2015 року», - зазначив секретар Радбезу РФ.

Нагадаємо, напередодні стало відомо про плани Польщі розмістити на її території розвідувальний центр НАТО.

На цьому наголосив у Брюсселі глава міноборони Польщі Антоній Мацеревич. «Ця ініціатива ще не має остаточного підтвердження, але ми збираємо широку підтримку»,- підкреслив Мацеревич.

За його словами, міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйєн пообіцяла підтримати намагання Варшави розмістити такий центр на території країни.

Він уточнив, що розвідцентр повинен буде обслуговувати війська НАТО, які розміщуватимуться в Польщі та країнах Балтії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: