Росія збирається перекинути війська в Білорусь - ЗМІ

Росія збирається перекинути війська в Білорусь - ЗМІ

РФ хоче перекинути в Білорусь значну частину особового складу нещодавно відтвореної 1-ї Гвардійської танкової армії Західного військового округу

Збройні сили Росії в 2017 році збираються різко збільшити обсяги перевезень у Білорусь по залізниці. Про це свідчать дані тендеру з перевезень для потреб Міністерства оборони Російської Федерації, пише Апостроф.

Міноборони замовило для перевезень до Білорусі 4162 вагони, що в 33 рази більше, ніж у 2015 році, і в 83 рази більше, ніж у 2016 році.

Експерти в Білорусі пов'язують таке збільшення перевезень з проведенням спільних російсько-білоруських стратегічних командно-штабних навчань «Захід-2017», які мають відбутися у вересні наступного року.

Однак директор білоруського Центру стратегічних і зовнішньополітичних досліджень, офіцер запасу Збройних сил Білорусі Арсеній Сивицький упевнений, що навчання не передбачають такої масштабної логістики, а, ймовірно, РФ хоче перекинути в Білорусь значну частину особового складу нещодавно відтвореної 1-ї Гвардійської танкової армії Західного військового округу.

«Також потрібно враховувати, що певна кількість залізничних вагонів може проходити по секретній статті і не враховуватися в тендері – це звичайна практика при підготовці військових навчань. Тож доцільно помножити кількість вагонів на коефіцієнт 1,5 для отримання реального уявлення про масштаби перекидання російських військ», – розповів Сивицький.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: