Російські пропагандисти розповідають, як «всі українці» підтримують дружбу з РФ

Російські пропагандисти розповідають, як «всі українці» підтримують дружбу з РФ

У своїх публікаціях пропагандисти посилаються на дані опитування українського телеканалу NewsOne, в якому взяли участь 10 тис. осіб

Російські ЗМІ видали результати опитування одного прокремлівського телеканалу за думку всіх українців, які «рішуче підтримали договір про дружбу з Росією».

Про це повідомляє сайт з перевірки фактів StopFake.

11 грудня російські ЗМІ масово опублікували новину із заголовком «Українці визнали припинення договору про дружбу вигідним для Росії».

«Більшість українців вважає, що припинення договору про дружбу ... вигідніше Москві, ніж Києву. Тільки 7% респондентів вважають, що непродовження договору корисно для Києва. Решта 93% опитаних визнали, що це вигідно швидше Росії», - написали російські РБК,»Известия», РІА «Новости», RT, РЕН ТВ, «Газета.Ru», НТВ тощо.

 «Навіть якщо допустити, що результати опитування - не фейк, видавати думку глядачів NewsOne за думку всіх українців щонайменше некоректно», - пишуть дослідники StopFake.

«Телеканал дивиться вельми специфічна аудиторія. У самій Україні його неодноразово звинувачували в поширенні російської пропаганди. Його нинішній власник Євген Мураєв - колишній депутат Партії регіонів екс-президента Віктора Януковича. Редакція каналу пропагує політичні погляди, близькі її власнику, сам він часто бере участь в ефірах», - пояснюють у повідомленні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: