Російські снайпери на Донбасі провалюють іспити - бійці АТО

Російські снайпери на Донбасі провалюють іспити - бійці АТО
Російські снайпери на Донбасі

Українських захисників не лякає присутність росіян на протилежному боці

Російські снайперські групи регулярно відвідують Донецьк та відпрацьовують власну майстерність на живих мішенях. Найчастіше в зоні АТО їх спостерігають на півдні – на маріупольському напрямку, повідомляє ТСН.

Наразі в Мар'їнці, з якої розпочинається сектор «Маріуполь», ситуація значно спокійніша, ніж була влітку. Однак це не означає, що терористи сплять, а військові втратили пильність.

З Петровського району Донецька регулярно працюють снайперські групи, також часто прилітають гранатометні постріли. «Воно буває дуже сильно і вдень», - коментує військовослужбовець із позивним «Шустрий». За його словами, прилітають і протитанкові міни, хоча самих танків у Мар'їнці немає й близько.
Снайпери, за словами українських вояків, дошкуляють їм подовгу. «Він сідає на позицію, і поки його не виженуть, може там працювати цілий день», - розповів боєць із позивним «Самодєлкін».

Працює снайпер неприцільно, бо відстань велика, але це все одно змушує напружуватися військових.

«У них наче якісь іспити випускні. Напевне, багато-хто незалік отримав без права перескладання», - іронізують українські бійці.

Присутність росіян на протилежному боці оборонцям Мар'їнки добре відома, і вона їх не лякає. «Ну, десантура. Що таке десантура в позиційній війні? Вони приїздять на позиції, вдягають бронежилети, шоломи – і стають піхотою. І все», - каже «Самодєлкін».

Бійці кажуть, що надивилися вже і на десантників, і на представників ГРУ – і не для одного з росіян «відрядження» на Донбас стало останньою подією в житті.

«Самодєлкін» каже, що за останні 2,5 роки побачив стільки, що попередній бойовий досвід в Іраку відійшов глибоко на задній план. «Я не вважаю, що тоді воював. Тому що те, що тут – там було значно спокійніше», - зізнається військовий.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: