Російський банк, що потрапив під санкції, звільняє половину працівників

Російський банк, що потрапив під санкції, звільняє половину працівників

Будуть звільнені близько 900 співробітників, також будуть продані майже всі автомобілі банку

Російський банк «Внешэкономбанк» звільнить близько половини своїх співробітників. Про це стало відомо РБК з конфіденційного повідомлення банку.

Під скорочення підпадуть 40-50% співробітників організації, всім їм забезпечать належні за законом виплати.

«ВЕБ істотно змінює підхід до бізнесу і проблемним активам, деякі функції при цьому можуть стати надмірними для інституту розвитку», - повідомили в прес-службі, додавши, що рішення про звільнення працівників було прийнято за підсумками аудиту поточного стану компанії.

В організації запевнили, що скорочення штату дозволить не тільки заощадити на зарплатах, але і скоротити пов'язані витрати, серед яких оренда площ, транспортні витрати та ін. При цьому вимоги до продуктивності праці зростуть.

Згідно з останньою квартальної звітності «Зовнішекономбанку» середня чисельність його працівників за 2017 рік становила 1795 осіб. Таким чином, мова може йти про скорочення 700 - 900 осіб. За 2017 року на виплати працівникам (зарплати плюс соціальні виплати) банк витратив приблизно 7,6 млрд руб (3,2 млрд грн.).

Про те, що «Зовнішекономбанк» планує скоротити половину своїх співробітників, стало відомо раніше з публікації російського видання «Коммерсант». Видання з посиланням на два джерела, близьких до банку, уточнило, що його покинуть близько 900 осіб. Крім цього, компанія відмовиться від майже всього свого парку службових автомобілів.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року міністерство фінансів США оголосило про введення додаткових санкцій проти Російської Федерації. До списку санкцій був включений і «Зовнішекономбанк». Під час чергового розширення санкцій 30 липня 2015 року до списку потрапили дочірні структури «Зовнішекономбанку».

Читайте також

Онищенко на гачку у росіян. Нардеп заборгував «дочці» «Внешэкономбанка» 1,5 млрд грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: