Російський підполковник Безлер закатував на смерть донецького волонтера Крайнікова – рішення суду

Російський підполковник Безлер закатував на смерть донецького волонтера Крайнікова – рішення суду
Ігор Безлер

Сепаратисти досі роблять вигляд, що вбитий чоловік зник безвісти

Краматорський міський суд Донецької області визнав факт насильницького викрадення та смерті волонтера Олександра Крайнікова, 1973 року народження внаслідок збройної агресії Російської Федерації на частині території України.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на рішення суду від 4 квітня.

З позовом до суду звернулася мати загиблого Клавдія Крайнікова. Вона зазначила, що 23 червня 2014 року контрольовані Росією озброєні бойовики захопили її сина Олександра в приміщенні магазину «Еко маркет», що розташований на вул. Жукова, 9А у Горлівці. Чоловік разом з друзями займався волонтерською діяльністю, забезпечуючи продуктами харчування і одягом блокпости військових ЗСУ на Майорську Донецької області, а також відвідуючи військові частини, у тому числі і прикордонників. 

Пізніше матір волонтера дізналася, що її син утримується бойовиками Ігоря Безлера (один із лідерів «ДНР», підполковник військової розвідки Росії - «Главком»).

Вона двічі зустрічалася з Безлером, який підтвердив, що Олександр Крайніков перебуває у них в полоні. А потім заявив, що його відпустив.

Олександр Крайніков. Фото з відкритих джерелОлександр Крайніков. Фото з відкритих джерел

Жінка також зверталася до різних організацій на окупованій територій в Горлівці, в тому числі і до військової комендатури Росії, однак усюди їй казали, що про зниклого Олександра їм нічого не відомо.

Через деякий час від друзів сина Клавдія Крайнікова одержала інформацію, що Олександра вбив у полоні сам Безлер. За цим фактом поліція Маріуполя розпочала кримінальне провадження.

У суді радник заступника міністра оборони України підтвердив, що, влітку 2014 року, перебуваючи у полоні групи Безлера, бачив, як вбили Олександра Крайнікова. За його описами це сталося після того, як бойовики вивели волонтера до туалету, при цьому в коридорі почали наносити численні удари ногами по всіх частинах тіла. Серед них був й Ігор Безлер, який звинуватив Крайнікова у співпраці з «Правим сектором» та шпигунстві. Після цього Безлер дістав пістолет та декілька разів вистрелив у голову Крайнікова, від чого останній упав на підлогу без ознак життя.

Таким чином, суд дійшов висновку про доведення факту насильницького викрадення та смерті Олександра Крайнікова саме внаслідок збройної агресії Російської Федерації та в період тимчасової окупації Російською Федерацією м.Горлівка Донецької області. Вищевказані дії були вчинені керованими Російською Федерацією незаконними збройними формуваннями на території окупованої Горлівки.

Разом з тим, на сайті «Адміністрації міста Горлівка» досі висить повідомлення про розшук Олександра Крайнікова як безвісти зниклого.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: