Розенко розповів, чому Міністерство охорони здоров’я залишилося без керівника

Розенко розповів, чому Міністерство охорони здоров’я залишилося без керівника

Насправді кандидатура міністра охорони здоров’я була узгоджена заздалегідь. 

Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко в інтерв’ю «Главкому» розказав, чому Міністерство охорони здоров’я залишилось без очільника, коли призначали уряд.
За його словами, насправді кандидатура міністра охорони здоров’я була узгоджена заздалегідь. Але Розенко не став називати прізвище цієї люди, незважаючи на те, що ім’я майбутнього міністра неодноразово лунало в ЗМІ. Хронологічно дії відбувалися наступним чином: станом на вечір вівторка кандидатура була узгоджена, а в середу, на засіданні зборів коаліції, коли визначався персональний склад Кабінету міністрів, вже кандидатуру було знято.
«Бо ця людина, зваживши всі «за» і «проти», вирішила залишитися лікарем. Відмова від посади була несподіванкою для всіх: уряду, коаліції і навіть для президента. Шукати за ніч з середи на четвер нову кандидатуру було б неправильно. Призначати абикого на цю посаду - безвідповідально. Тому, щоб не затягувати процедуру формування усього уряду, було ухвалено рішення - голосувати за склад уряду без міністра охорони здоров’я», - розповів Розенко.
Нагадаємо, що наразі не має формального подання до Верховної Ради кандидатури міністра охорони здоров'я ані від коаліції, ані від прем’єр-міністра. При цьому сам Розенко підтверджує, що обговорювалася кандидатура Андрія Верби, який зараз працює керівником військово-медичного департаменту Міністерства оборони. І хоча його вважають суперпрофесіоналом, офіційно кандидатуру Андрія Верби не внесено до ВР. Коли кандидатура потрапить до списків, залежить від позиції коаліції і прем’єр-міністра.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: