Горбачов звинуватив «жадібних» лідерів Росії й України у розпаді Радянського Союзу

Горбачов звинуватив «жадібних» лідерів Росії й України у розпаді Радянського Союзу

8 грудня 1991 року тодішні лідери Росії, Україні і Білорусі констатували, що Радянський Союз «припинив існування» і заявили про створення Співдружності незалежних держав

Михайло Горбачов звинувачує колишнього російського президента Бориса Єльцина та інших політичних лідерів у розпаді СРСР у 1991 році, заявляючи, що їхня жага до влади зруйнувала країну.

Останній лідер СРСР Горбачов спілкувався з інформагенцією «Інтерфакс» напередодні 25-річчя зустрічі Бориса Єльцина, Леоніда Кравчука і Станіслава Шушкевича. 8 грудня 1991 року тодішні лідери Росії, Україні і Білорусі констатували, що Радянський Союз «припинив існування» і заявили про створення Співдружності незалежних держав.

«Вони зруйнували Радянський Союз, щоб бути без Горбачова. Ці люди, які зруйнували країну, дбали лише про владу – вони жадібно боролися за неї», – сказав Михайло Горбачов «Інтерфаксу».

Наприкінці 1980-х років у кількох тодішніх республіках СРСР розпочалися антикремлівські демонстрації, у багатьох республіках також відбувалися міжетнічні сутички. Багато колишніх радянських республік оголосили незалежність ще перед груднем 1991 року.

Інтерв’ю Михайла Горбачова з’явилося через два дні після того, як російський «Левада-Центр» опублікував результати опитування, згідно з якими 56% громадян Росії шкодують за розпадом СРСР, ще 51% – вірять, що цього можна було б уникнути.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: