Розвідка США занепокоєна розвитком воєнного потенціалу Китаю

Розвідка США занепокоєна розвитком воєнного потенціалу Китаю
Пекін залишається лідером у високоточному озброєнні – перш за все це стосується балістичних ракет із радіусом до 5,5 тисяч км

КНР може випередити США у питаннях розгортання гіперзвукової зброї

Розвідувальне управління Міністерства оборони США (DIA) в своїй доповіді щодо військової могутності КНР «China military power» попередило про збільшення ймовірності використання Пекіном збройних сил в Індійсько-Тихоокеанському регіоні. На думку американської військової розвідки китайські військові все більше впевнені в своїй здатності в випадку необхідності виконати поставлені завдання. В особливій зоні ризику при цьому перебуває невизнана КНР Республіка Китай на острові Тайвань. Розвиток воєнного потенціалу КНР зможе переконати Си Цзиньпіна у можливості повернення контролю над Тайванем військовим чином. Про це пише ресурс Defense News.

Доповідь «China military power» стала першим публічно представленим документом Розвідувального управління Міністерства оборони США по цьому питанню. При цьому спеціалісти відомства відзначили, що окрім опублікованої версії документу немає жодного засекреченого аналога. Розвідка Пентагону вважає, що Пекін не готується до глобального конфлікту. В основі розвитку Народно-визвольної армії КНР необхідність бути готовими до регіональних конфліктів таких як війна навколо Тайваню. Саме тому КНР і створює арсенал ракет малого радіуса дії, які будуть абсолютно непридатними у випадку глобального конфлікту. Хоча на сьогодні, як впевнені в Розвідувальному управлінні Міноборони США, китайці іще не повністю впевнені в своєму потенціалі провести відповідну військову операцію щодо Республіки Китай. Також на думку DIA потенційними районами конфліктів можуть стати акваторії Східно-Китайського і Південно-Китайського морів, не зважаючи на те, що Пекін не ставить собі завдання починати відкритий конфлікт в цих прибережних морях.

Американська військова розвідка вважає, що на сьогодні є ризики того, що КНР випередить США у питанні створення і розгортання гіперзвукового озброєння. Так само Пекін залишається лідером у високоточному озброєнні – перш за все це стосується балістичних ракет із радіусом до 5,5 тисяч км. Окрім того китайська сторона і надалі розвиває озброєння для знищення ворожих супутників. Мова йде як про засоби глушіння, лазери, ракетні системи так і здатність китайських супутників знищувати ворожі системи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: