Румунію сколихнули багатотисячні антиурядові протести

Румунію сколихнули багатотисячні антиурядові протести
Протести в Румунії

Будівля уряду Румунії у Бухаресті охороняється посиленими нарядами поліції та жандармерії

Багатотисячні акції протесту проходять в неділю, 17 грудня, увечері у багатьох містах Румунії: маніфестанти вимагають скасування поправок в системі правосуддя та проведення в країні дострокових парламентських виборів.

Декількома годинами раніше перед будівлею уряду пройшов флеш-моб «Румунія засуджена до мовчання», організований громадськими організаціями, повідомляє «Укрінформ».

Учасники акцій протесту пройшли маршем центральними вулицями румунської столиці до будівлі румунського парламенту.

За попередніми даними правоохоронних органів, у протестах в Бухаресті беруть участь близько чотирьох тисяч громадян, а в місті Клуж – майже три тисячі людей, які скандують «Злодії!», «Руки геть від правосуддя!».

Будівля уряду Румунії у Бухаресті охороняється посиленими нарядами поліції та жандармерії.

Акції протесту тривають в Румунії вже кілька місяців поспіль. Маніфестанти висловлюють своє невдоволення тим, що правляча коаліція на чолі з Соціал-демократичною партією, не прислухавшись до голосу протестувальників, приступила до обговорення в парламенті низки законодавчих актів щодо внесення поправок у систему правосуддя.

Згідно з поправками, істотно обмежується право президента призначати суддів і прокурорів, а Юридична інспекція переводиться в підпорядкування міністру юстиції (раніше ця структура підпорядковувалася виключно Вищій раді магістратури).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: