Рятувальники попередили про грози, шквали та град: прогноз на 24 червня

Рятувальники попередили про грози, шквали та град: прогноз на 24 червня

В Україні на вихідні очікуються дощі й похолодання

У неділю, 24 червня, вночі та вранці на Лівобережжі, а вдень на сході України пройдуть грози, місцями сильні зливи, град та шквали.

Про це повідомляється на сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«24 червня вночі та вранці на Лівобережжі, вдень на сході країни грози, місцями сильні зливи, град та шквали 17-22 м/с», - йдеться у повідомленні.

Погода 24 червня на Заході України погода буде прохолодною, натомість на півночі та півдні спостерігатиметься пречудова погода та з’явиться сонце. Крім того, у центрі дощитиме, а на сході впаде спека, пише синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

«24 червня температура повітря на заході не встигне ще як слід прогрітися – температура становитиме +14 – +18 градусів, а на високогір’ї місцями очікується близько нуля. Крім того, знову замрячить», – підкреслює фахівець.

Щодо півночі, то тут, за словами Діденко, потепліє до +20 – +22 градусів, проте надвечір 24 червня пройде невеликий дощ.

«Центральна частина України: дощитиме на Полтавщині, в Дніпрі та його районах. Також дощові хмари з’являться на Вінниччині. На решті же території буде без опадів. Щодо температури, то на Вінниччини стовпчики термометрів піднімуться до +20 градусів, а на Дніпропетровщині – до +25 – +27 градусів. На сході нарешті спека впаде: вдень 24 червня там очікується +25 – +28 градусів і пройдуть дощі. На Півдні ж очікується пречудова погода: буде сонячно та +24 – +27 градусів», – додає вона.

У Києві ж, як переконує Діденко, істотних опадів не буде та температура становитиме близько +20 градусів, щоправда у другій половині дня може пройти невеликий дощ.

Нагадаємо, в Україні на вихідні очікуються дощі й похолодання. Тепло та сонячно – лише на крайньому Сході країни: у Харківській, Луганській та Донецькій областях. Втім, навіть там надвечір можуть впасти дощі.

Потепліє в Україні вже на початку наступного тижня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: