Саакашвілі вимагає від президента Грузії повернути йому громадянство

Саакашвілі вимагає від президента Грузії повернути йому громадянство
Михайло Саакашвілі

Колишній грузинський президент попросив пустити його в країну і дозволити показати, кого бояться в Грузії

Колишній президент Грузії і екс-губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі звернувся до діючого грузинського лідера Георгія Маргвелашвілі з вимогою повернути йому громадянство країни. Про це в понеділок, 2 липня, повідомляє телеканал Руставі-2.

«Маргвелашвілі - абсолютний боягуз, бо забрав у мене громадянство. Якщо у нього є елементарна хоробрість, якщо є щось людське, нехай поверне мені громадянство», - заявив Саакашвілі.

Він попросив пустити його в країну і дозволити показати, «кого бояться в Грузії».

Напередодні екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що має намір повернутися у Грузію до президентських виборів, які пройдуть восени цього року. 

Нагадаємо, в січні 2018 року суд у Грузії заочно засудив екс-президента до трьох років в'язниці за зловживання повноваженнями. Міський суд Тбілісі ухвалив, що Саакашвілі в 2008 році перевищив свої повноваження, помилувавши чотирьох поліцейських, засуджених за вбивство співробітника Об'єднаного банку Грузії Сандро Гиргвліані.

Нагадаємо, Тбіліський міський суд визнав колишнього президента Грузії Саакашвілі винним у справі про побиття у 2005 році депутата грузинського парламенту Валерія Гелашвілі.

Саакашвілі був президентом Грузії з січня 2004 року по листопад 2007-го і з січня 2008 року по листопад 2013-го. З травня 2015 по листопад 2016 років був губернатором Одеської області. У грудні 2017 року він переїхав до Нідерландів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: