Савченко нагадали, кому вона має дякувати за звільнення з російської в'язниці

Савченко нагадали, кому вона має дякувати за звільнення з російської в'язниці
Надія Савченко

За словами журналіста, йому було цікаво дізнатися, що Надія думає про людину, зусиллями якої вдалося звільнити її з полону

Миколаївський журналіст Дмитро Вакарій, який записав скандальне інтерв'ю з народним депутатом Надією Савченко, прокоментував заяву льотчиці про те, що її звільнення з полону - перш за все, заслуга «її батьків і людей, які в неї повірили».

За словами журналіста, йому було цікаво дізнатися, що Надія думає про людину, зусиллями якої вдалося звільнити її з полону, - Віктора Медведчука.

«Для довідки, хочу нагадати, що Віктор Медведчук став головною рушійною силою у вирішенні питання про звільнення Савченко. І саме він домігся результату, переконавши президента Російської Федерації підписати указ про її звільнення», - написав Вакарій в колонці на Times.com.ua.

Журналіст також нагадав, що цей факт був підтверджений президентом РФ Володимиром Путіним під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Греції Алексісом Ціпрасом 27 травня 2016 року в Афінах.

«Тоді Путін, відповідаючи на питання про звільнення Надії Савченко, сказав: «Що стосується обміну Савченко, повернення, помилування, ми це питання обговорювали з президентом Порошенком досить давно. Перше завдання - повернути в Росію двох російських громадян, засуджених українським судом, які знаходились на той час в місцях позбавлення волі в Україні. Друге. Я не міг прийняти цього рішення, не знаючи думки з цього питання близьких родичів наших загиблих хлопців, загиблих журналістів. З ними зустрічався представник президента Порошенка Медведчук Віктор Володимирович. Після зустрічі з близькими родичами наших загиблих журналістів вдова і рідна сестра (це найближчий родич одного із загиблих) написали мені листа з проханням про помилування Савченко», - процитував журналіст слова російського президента.

Вакарій також нагадав, що звільнення Савченко не мало стосунку до Мінського процесу.
«Знаючи про цей факт, природно, я не міг не поцікавитися у Надії Савченко її думкою щодо Віктора Медведчука. Думаю, багато хто пам'ятає, що, окрім звільнення Надії Савченко, Віктор Медведчук добився звільнення ще двох українців - Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка. На кадрах, опублікованих під час звільнення Солошенка і Афанасьєва, можна побачити, що Медведчук не тільки веде переговори, а й присутній при звільненні Солошенка та Афанасьєва», - зазначив він.

«І мені шкода, що від Надії Савченко не вдалося отримати відповіді на питання про роль Медведчука, яка, можливо, відкрила б українцям нові факти,», - підсумував Дмитро Вакарій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: