«Сбербанк» погрожує українському судді та її сім'ї? Банк все спростовує (ДОКУМЕНТ)

«Сбербанк» погрожує українському судді та її сім'ї? Банк все спростовує (ДОКУМЕНТ)
Відділення «Сбербанку» в Україні постійно перебувають під пильною увагою громадськості

Суддя Госпсуду Києва поскаржилася до Генпрокуратури на тиск і погрози

Суддя Господарського суду Києва Оксана Грєхова звернулася до Вищої ради правосуддя та Генпрокуратури з проханням відреагувати на погрози правління АТ «Сбербанк», які надійшли на її адресу.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на заяву судді.

У проваджені судді Грєхової знаходиться справа за позовом «Сбербанку» до Головного управління урядового фельд'єгерського зв'язку Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України про відшкодування збитків.

За словами служителя Феміди, 27 вересня через відділ діловодства суду їй надійшло повідомлення від голови правління «Сбербанку» наступного змісту: «З даного моменту будь-які дії, спрямовані на утиск інтересів АТ «Сбербанк» або дії, вчинені на користь опонентів «Сбербанку», будуть розцінюватися в якості умисних перешкод інтересам Російської Федерації в Україні та потягнуть за собою наслідки у вигляді відкриття кримінальних проваджень стосовно таких осіб слідчим комітетом РФ. Крім того, з метою захисту інтересів РФ проти таких суддів та членів їхніх сімей можуть бути введені персональні санкції. Зокрема, такі санкції можуть бути введені щодо вас, Грєхової Оксани Анатоліївни та членів вашої сім’ї».

Суддя Грєхова переконана, що заява «Сбербанку» є втручанням в діяльність судді (ст. 56 закону про судоустрій та статус суддів) і просить компетентні органи відреагувати на цей факт.

Разом з тим, на сайті «Сбербанку» ще 28 вересня оприлюдено заяву, в якій банк стверджує, що лист судді начебто підроблено, а банк не причетний до факту його відправлення. Фінустанова зауважила, що звернулася до правоохоронних органів України для проведення розслідування.

Як з’ясував «Главком», з 2017 року «Сбербанк» судиться з Головним управлінням урядового фельд'єгерського зв'язку Державної служби спеціального зв'язку за відшкодування збитків на суму 5,1 млн грн. Суть позову у тому, що 16 листопада 2016 року у пасажирському поїзді №72 Київ - Запоріжжя сталося викрадення майна банку оголошеною цінністю 5,15 млн грн, що направляються через Державну фельд'єгерську службу. У цінному відправленні знаходилося $200 тис.

Наразі «Сбербанк» виграв два суди. Однак постановою Верховного Суду від 28 серпня 2018 року справу передано на новий розгляд Господарського суду Києва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: