СБУ одержала доступ до дзвінків соратника Саакашвілі, який підозрюється у держзраді

СБУ одержала доступ до дзвінків соратника Саакашвілі, який підозрюється у держзраді
Северіон Дангадзе

Правоохоронці закидають Дангадзе співпрацю з представниками колишньої української влади та спецслужбами Росії

Печерський районний суд Києва надав тимчасовий доступ до номерів телефонів, якими користувався член партії «Рух нових сил» Северіон Дангадзе, якому слідство

інкримінує ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності) та ст. 110 (держзрада) ККУ.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу суду від 28 лютого.

Правоохоронці з’ясують, з ким і яку тривалість дзвінків мав Дангадзе з січня до початку грудня 2017 року. Доступ до інформації мобільного оператора одержаний у рамках кримінального провадження від 4 грудня 2017 року.

За даними досудового розслідування, на початку вересня 2017 року український бізнесмен-утікач Сергій Курченко і його представник, діючи під кураторством з працівниками Федеральної служби безпеки Росії, вступили в змову з Северіоном Дангадзе і колишнім президентом Грузії Міхеїлом Саакашвілі. Кінцевою метою мало стати захоплення державної влади в Україні шляхом схилення громадян до акцій непокори діючій владі з метою подальшого її повалення.

Приблизно о 23:00 год. 11 жовтня поблизу станції метро «Петрівка» у Оболонському районі Києва Дангадзе одержав $ 115 тис від посередників Курченка. Частину цих коштів, за інформацією слідства, він передав на фінансування протестних акцій, направлених на повалення діючої влади. Решту розділив із Саакашвілі.

Другий транш коштів (125 тис. євро і $2 тис) соратник екс-президента Грузії отримав 19 жовтня і використав аналогічним способом.

Під час третього траншу на суму $ 210 тис Северіона Дангадзе викрили і затримали правоохоронці.

Наразі Дангадзе перебуває під вартою до 31 березня.

Інше кримінальне провадження стосовно Міхеїла Саакашвілі Генпрокуратура зупинила на підставі п. 3 ч. 1 ст. 280 КПК України (наявна необхідність виконання процесуальних дій у межах міжнародного співробітництва).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: