СБУ викрила розкрадання власниками київського банку понад 100 млн грн рефінансування

СБУ викрила розкрадання власниками київського банку понад 100 млн грн рефінансування
Привласнення державних коштів

«Допомагали» зловмисникам привласнювати державні кошти оцінювачі майна, які працюють під брендом відомої міжнародної компанії

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією викрили механізм розкрадання власниками і топ-менеджментом одного з київських банків понад ста мільйонів гривень, виділених Нацбанком на рефінансування. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Фінансова установа отримала від НБУ сто двадцять мільйонів гривень у 2014 році. Правоохоронці встановили, що після цього один із співвласників банку спільно з його керівництвом почали виведення грошей у підконтрольні бізнесмену комерційні структури. Кошти перераховувалися під виглядом внутрішньобанківських операцій та кредитування клієнтів», - йдеться у повідомленні. 
«Ділки також здійснювали оборудки з вартістю майна банку, яке перебувало у забезпеченні кредиту рефінансування. Під час досудового слідства з’ясовано, що «допомагали» зловмисникам привласнювати державні кошти оцінювачі майна, які працюють під брендом відомої міжнародної компанії», - інформує прес-центр СБУ.

Загальна сума грошей привласнених фінансистами до введення в банку тимчасової адміністрації становить майже 108 мільйонів гривень.
Під час обшуків в офісних приміщеннях та за місцями проживання фігурантів справи співробітники спецслужби вилучили документацію, яка доводить здійснення фінансових оборудок з кредитом рефінансування.
Наразі на майно, що виступало забезпеченням повернення кредиту рефінансування Нацбанку, накладено арешт.
Тривають невідкладні слідчі дії у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 364-1 Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: