СБУ затримала організатора псевдопротестних акцій на замовлення РФ

СБУ затримала організатора псевдопротестних акцій на замовлення РФ

СБУ встановила причетність мешканця Львівської області до організації та проведення замовних «мітингів» у Львівській, Рівненській та Київській областях

Служба безпеки заявила, що затримала мешканця Львівської області, який на замовлення Росії готував псевдопротестні акції у західних областях України.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

«СБУ встановила причетність мешканця Львівської області до організації та проведення замовних «мітингів» у Львівській, Рівненській та Київській областях», — повідомляє СБУ.

У спецслужбі заявляють, що встановили факти, що чоловік отримував від російських спецслужб «вказівки та спеціально розроблені інструкції щодо проведення псевдопротестних акції».

«Досудовим слідством здобуто докази, що фейкові акції фінансувалися російськими кураторами. На проведення однієї «акції» виділялося від чотирьох до десяти тисяч доларів США. Організатор збирав групи з малозабезпечених категорій громадян, контролював виготовлення та розповсюдження агіток із закликами виходити на мітинги, які підбурювали населення до масових заворушень», — ідеться у повідомленні.

У СБУ стверджують, що «кремлівськими пропагандистами був розроблений сценарій штучних протестів для «боротьби з бурштиновою мафією» з акцентом начебто на неконтрольованість владою видобутку сонячного каменю».

«У разі ігнорування вимог «мітингувальників, вони, за сценарієм, мали вимагати повну автономію регіону. Співробітники рівненського управління СБУ встановили місце перебування зловмисника та затримала його у Луцьку на орендованій ним квартирі. Під час санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили засоби зв’язку, що використовувались для координації з іноземними кураторами, та виявили листування з інструкціями», — повідомляють у Службі безпеки.

Зазначається, що чоловіку оголосили про підозру за статтею «посягання на територіальну цілісність і недоторканність України».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: