СБУ заявила про затримання кілера, який працював на ФСБ

СБУ заявила про затримання кілера, який працював на ФСБ

За інформацією СБУ, новою жертвою кілера мав стати лідер херсонської громадської організації

Служба безпеки України викрила спецслужби Російської Федерації на замовленні низки терактів проти херсонських громадських активістів.

Про це 16 листопада повідомляє прес-центр СБУ.

«У межах розпочатого кримінального провадження співробітники Департаменту контррозвідки та Головного слідчого управління СБУ затримали безпосереднього виконавця замаху на вбивство херсонського громадського активіста, організованого на замовлення ФСБ РФ», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що оперативники встановили, що для дестабілізації суспільно-політичної обстановки спецслужби РФ планували вчинити на території України низку терористичних актів, спрямованих проти відомих громадських активістів.

«Із цією метою вони завербували громадянина України, який за грошову винагороду погодився вчинити злочини. У травні правоохоронцям вдалося завадити вбивству одного з керівників обласного осередку політичної організації Херсона. Для підтвердження замовлення з РФ у межах слідчого експерименту подальші дії виконавця контролювались українськими правоохоронцями», - заявили в СБУ.

Оперативники встановили, що невдовзі зловмисник отримав наступне завдання з Кремля. За інформацією СБУ, новою жертвою кілера мав стати лідер херсонської громадської організації.

«Унаслідок спецоперації правоохоронці затримали зловмисника у Києві під час підготовки до злочину. Наразі затриманому оголошено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, та обрано міру запобіжного заходу у вигляді двох місяців тримання під вартою», - повідомили в Службі безпеки.

Зазначається, що операція із викриття зловмисника проводилася співробітниками СБУ спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції та Головною військовою прокуратурою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: