Ще один український банк оголошено неплатоспроможним

Ще один український банк оголошено неплатоспроможним

Нацбанк установив, що структура власності «Смартбанку» не є прозорою

Правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення «Смартбанку» до категорії неплатоспроможних у зв'язку із непрозорою структурою власності. Про це йдеться у рішенні правління НБУ № 20/БТ від 24 травня 2016 року.
Як повідомляє прес-служба регулятора, Національний банк з травня 2014 року звертав увагу банку та його акціонерів на те, що структура власності ПАТ «Смартбанк» не є прозорою.
«Після неодноразових спроб погодити набуття істотної участі у банку різним особам протягом 2015-2016 років, структуру власності ПАТ «Смартбанк» так і не було приведено у відповідність до вимог прозорості, встановлених регулятором», - зазначається у повідомленні.
НБУ підкреслює, що у банку неодноразово змінювався власник істотної участі без погодження з Національним банком. За таке порушення до власників істотної участі застосовувались відповідні заходи впливу.
«Смартбанк» став третім банком, віднесеним до категорії неплатоспроможних на підставі непрозорості структури власності.
В банку були розміщені вклади менше ніж 100 фізичних осіб. Навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб не перевищить 100 тис. грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: