Шість українських вишів потрапили до Світового рейтингу: університет Шевченка посів 411 місце

Шість українських вишів потрапили до Світового рейтингу: університет Шевченка посів 411 місце

Київський університет ім. Шевченка за рік піднявся з 431-440 місця до 411-420

У новому світовому рейтингу The QS World University Rankings є 6 українських університетів.

Вони потрапляють у цей перелік уже четвертий рік поспіль. Це:

  • Харківський університет ім. Каразіна;
  • Київський університет ім. Шевченка;
  • Київський політехнічний інститут;
  • Харківський політехнічний інститут;
  • Донецький національний університет (Вінниця);
  • Сумський державний університет.

Найкращі результати за останній рік показав Київський політехнічний інститут – з 551-600 місця піднявся до 500-550.

Трохи покращив свої позиції й Київський університет ім. Шевченка, з 431-440 місця до 411-420.

А от Харківський університет ім. Каразіна порівняно з 2017 роком випав з четвертої сотні найкращих. Опустився з 382 до 401-410 сходинок.

Харківський політехнічний інститут, Донецький національний університет (Вінниця) та Сумський державний університет стабільно є у рейтингу поза 700-м місцем.

11cdcaf-01-original

Найкращим у світі визнали Массачусетський інститут технологій.

Друге місце зайняв Стенфорд, третє – Гарвард.

У десятку також потрапили Каліфорнійський інститут технологій, Кембридж, Оксфорд, Університетський коледж Лондона, Імперський коледж Лондона, Чиказький університет та Швейцарський федеральний інститут технологій.

2_14

Рейтинг The QS World University Rankings, починаючи з 2010 року, щорічно складає британська компанія Quacquarelli Symonds (QS), яка пропонує широкий спектр консультацій для охочих навчатись за кордоном.

Основу рейтингу складає анкетування роботодавців та викладачів з усього світу. Цього року воно сягнуло понад 70 тисяч представників академічної спільнотита понад 30 тисяч респондентів-працедавців.

Опитування академічної спільноти зі всього світу (40%). Кожен респондент має визначити до 10 вітчизняних інституцій та до 30 закордонних, які, на його/її думку, є найкращими у галузі, в якій респондент найбільше обізнаний. Свій заклад обирати не можна.

Опитування працедавців (понад 30 тис. респондентів) зі всього світу (10%). Система збору даних та ж сама, але розподіл вітчизняних та закордонних голосів тут 50 / 50%. Відповідно, критика нерівномірного розподілу респондентів за країнами та галузями виправдана і тут.

Співвідношення викладач/студент (20%). Дані про кількість студентів, що вчаться на повній програмі, та, відповідно, викладачів на повній ставці надаються самими університетами.

Цитування за Scopus (20%). QS ділить показник цитованості університету за останні 5 років на кількість його працівників.

Частка іноземних студентів та викладачів від загалу (5%+5%). Цей індикатор викликає чимало запитань не лише через джерела інформації та їхню надійність.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: