Штаб АТО: на приморських рубежах зросла щільність обстрілів

Штаб АТО: на приморських рубежах зросла щільність обстрілів
АТО на Донбасі

За добу в АТО поранені троє українських бійців, загиблих немає

На Маріупольському напрямку зберігається найскладніша ситуація з зоні АТО.

Про це повідомив на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

«Противник різко збільшив кількість і щільність обстрілів з важкого озброєння на приморських рубежах. По наших позиціях було випущено майже 200 мін, а також понад 40 артснарядів. Найбільш інтенсивний сеанс обстрілів відбувся вчора вранці – між 8 та 12 годиною. Надвечір між Славним та Оленівкою відбулося бойове зіткнення між силами АТО й окупантами. Бій тривав 1 годину. У Мар’їнці  на початку та в кінці доби відбулася низка перестрілок між українськими військами та противником. У Новотроїцькому стався ворожий снайперський обстріл», - розповів він.

За словами Мотузяника, всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 26 ворожих обстрілів, зокрема 16 – з важкого озброєння, 1 бойове зіткнення.

Про ситуацію на Луганському напрямку речник повідомив, що противник порушував режим тиші в Оріховому, що на Бахмутській трасі, а також під Попасною.

«При цьому двічі наші позиції були обстріляні з ворожих мінометів. На сході області – в Станично-Луганському та Новоайдарському районах вчора було спокійно. Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 6 ворожих обстрілів, зокрема 2 – з важкого озброєння», - зазначив він.

Мотузяник додав, що на Донецькому напрямку вчора відбулося 4 достатньо тривалих ворожих обстріли, але на відміну від попередніх днів, на світлодарській дузі було тихо.

«Противник порушував режим тиші у Майорську, Авдіївці та Опитному. По наших позиціях в Авдіївці випущено 16 мінометних мін. Українські війська ведуть інтенсивний вогонь у відповідь», - повідомив речник Міноборони.

27-11

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 2 військовослужбовців отримали поранення. Окрім цього, внаслідок підриву на ворожій міни вантажівки, поранено ще 1 військовослужбовця.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: