Шульц звинуватив Росію у грубому порушенні міжнародного права через її анексію Криму

Шульц звинуватив Росію у грубому порушенні міжнародного права через її анексію Криму

Кандидат в федеральні канцлери Німеччини від СДПН дав інтерв'ю газеті Bild

Кандидат в федеральні канцлери Німеччини від СДПН Мартін Шульц піддав різкій критиці зовнішню політику Москви. «Уряд Володимира Путіна проводить експансивну і частково дуже агресивну зовнішню політику», - заявив він в інтерв'ю газеті Bild, опублікованому в п'ятницю, 1 вересня. Деякі дії Росії в Сирії, на його думку, «абсолютно неприйнятні».

Крім того, кандидат у канцлери ФРН звинуватив Росію в «грубому порушенні міжнародного права в Україні і шляхом анексії Криму». За його словами, це зробила країна, що володіє правом вето в Раді Безпеки ООН, на якій лежить особлива відповідальність піклуватися про забезпечення світу.

При цьому політик не зміг відповісти на запитання ведучого, як довго може ще тривати окупація Криму. На його думку, вирішити цю ситуацію можна тільки за столом переговорів, так як «росіяни зробили з цього доконаний факт і будуть на цьому наполягати».

Шульц, за його визнанням, не є прихильником ізоляції Росії та виступає за діалог з Москвою. Він вважає неправильним робити ставку тільки на «спіраль озброєнь», до чого схиляється президент США Дональд Трамп, і, можливо, був би готовий президент Путін. За словами Шульца, в разі перемоги на виборах він бачить однією зі своїх перших завдань спробу вироблення, можливо в рамках ОБСЄ, єдиної позиції чотирьох європейських учасників «великої сімки» - Франції, Великобританії, Німеччини та Італії. Щоб потім посадити за стіл переговорів атомні наддержави - Росію і США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: