Швейцарія передала на Донбас гуманітарну допомогу на $150 тисяч

Швейцарія передала на Донбас гуманітарну допомогу на $150 тисяч
Гуманітарна допомога зі Швейцарії

Зокрема доставлено повний комплект медобладнання та необхідних витратних матеріалів в Луганський протитуберкульозний диспансер

Відділ гуманітарної допомоги Швейцарського агентства розвитку та співпраці в рамках 7-ї гуманітарної місії направив гуманітарну допомогу на Донбас на загальну суму $150 тис.

Про це повідомляється на сайті Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

«Зокрема доставлено повний комплект медичного обладнання та необхідних витратних матеріалів (реагентів) в Луганський протитуберкульозний диспансер. Спалах захворювань на туберкульоз та ризик розповсюдження хвороби серед населення, яке проживає як на підконтрольних, так і непідконтрольних уряду України територіях, досі залишається проблемою», - йдеться у повідомленні.

Також наголошується, що нове обладнання скоротить діагностування хвороби від 2-х тижнів до 2-днів.

Всього протягом 2016-2017 рр. уряд Швейцарії направив на Донбас 720 тонн гуманітарного вантажу вартістю 1,45 млн доларів, а також хімічні реагенти для очищення води, медичне обладнання, лабораторію для раннього виявлення збудників туберкульозу і апарат для визначення вірусу грипу А і вірусу грипу В.

Нагадаємо, на Донбас у понеділок, 16 жовтня, надійшла гуманітарна допомога зі Словаччини.

Читайте також статтю «Главкому»: «Гуманітарна катастрофа в уряді Гройсмана. Хто торгував допомогою для України».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: