Сили АТО збили безпілотник РФ, що коригував вогонь бойовиків

Сили АТО збили безпілотник РФ, що коригував вогонь бойовиків

Запуск безпілотника здійснювався із стартової позиції на території РФ, 17 км західніше населеного пункту Єйськ, Ростовської обл.

Сили антитерористичної операції (АТО) збили російський безпілотник, який коригував вогонь бойовиків на Донбасі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби штабу АТО у Facebook.

«06.11.2016 року о 17:00 у районі населеного пункту Мелекіне, Першотравневого р-ну, Донецької обл. силами антитерористичної операції був знешкоджений БпЛА ЗС РФ типу «Орлан-10» (бортовий №10332)», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, після проведення аналізу інформації не видаленої оператором безпілотника і яка містилась на флеш-накопичувачі, сили АТО встановили, що в період з 20 серпня по 6 листопада 2016 року безпілотник не менше 4-х разів залучався до виконання завдань з ведення аеророзвідки позицій Збройних сил України. «Запуск безпілотника здійснювався із стартової позиції на території РФ, 17 км західніше населеного пункту Єйськ, Ростовської обл. Російської Федерації. Факт виявлення безпілотника «Орлан-10» в акваторії Азовського моря та ведення повітряної розвідки об’єктів ЗСУ, та в черговий раз підтверджує безпосередню підтримку злочинної діяльності НЗФ та вкотре вказує на участь ЗС РФ в військовому конфлікті на сході України», - йдеться у повідомленні.

В період виконання завдань безпілотником, здійснювались прицільні обстріли позицій підрозділів сил антитерористичної операції з боку бойовиків у районах населених пунктів Широкіне, Водяне, Талаківка. Мінометний та артилерійський вогонь вівся з районів Саханка, Комінтернове, Заїченко.  «Прицільність обстрілів підтверджує дорозвідку наших позицій та корегування вогню артилерії НЗФ з боку ЗС РФ та в черговий раз підтверджує злочинну діяльність та безпосередню участь ЗС РФ в військовому конфлікті на сході України», - йдеться у повідомленні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: