У вівторок сильна злива та град паралізували Черкаси

У вівторок сильна злива та град паралізували Черкаси

У місті випав град розміром до 11 мм

У вівторок, 2 серпня, на Черкащині за три години випало 49,6 мм опадів, що становить 87% місячної норми опадів. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.
Найбільша кількість опадів випала в місті Черкаси, де крім дощу з грозами також пройшов град величиною до 11 мм. Унаслідок зливи в Черкасах було частково підтоплено вулиці, деякі житлові сектори, покрівлі та підвали багатоповерхівок в різних районах міста.

У місті було створено штаб із ліквідації наслідків стихійного лиха, до якого ввійшли всі аварійні та екстрені служби міста, а також структури, відповідальні за функціонування інфраструктури обласного центру. Мобільними групами оперативного штабу було визначено найскладніші ділянки міста, де необхідно першочергове реагування. Створені та введені у розрахунок додаткові відділення, резервна техніка Черкаського зведеного загону, а також аварійно-рятувального загону спецпризначення.
Станом на 20:30 2 серпня на підтоплених вулицях міста підрозділами ДСНС було вивільнено 16 автомобілів та 4 маршрутні автобуси, в яких перебувало 147 людей, з яких 18 - діти. Спільно з комунальними службами міста проводились заходи щодо реагування на звернення громадян із питань підтоплення житлового сектору та підвальних приміщень. Основні зусилля спрямувались на забезпечення сталого функціонування важливих об’єктів життєзабезпечення міста. На відкачування води залучалось 12 мотопомп, 10 од. техніки, 45 осіб (в тому числі від ДСНС – 3 мотопомпи, 4 од. техніки, 18 осіб).

Станом на 06:00 3 серпня, підрозділами було відкачано близько 1500 куб. м води на найбільш підтоплених вулицях та в трьох приватних домоволодіннях. Роботи по ліквідації наслідків негоди проводяться у цілодобовому режимі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: