Силовики у Києві відбили штурм офісу «Київміськбуду»

Силовики у Києві відбили штурм офісу «Київміськбуду»

Правоохоронці перекрили вхід до офісу «Київміськбуду» для протестувальників

Співробітники Нацгвардії та спецпідрозділу КОРД відтіснили представників Цивільного корпусу «Азов», які намагалися штурмувати офіс ПАТ «ХК «Київміськбуд».

До офісу холдингової компанії прибули кілька десятків правоохоронців. «Азовці» спробували увірватися у будівлю компанії, кричали, кидали каміння та файєри, все це летіло у правоохоронців та співробітників холдингу, які прийшли на роботу. Однак правоохоронці відтіснили протистувальників.

Після того як правоохоронці почали відтісняти учасників штурму, останні швидко залишили територію прилеглу до офісу «Київміськбуду». Однак на адресу співробітників поліції та холдингу лунали погрози швидкої розправи.

Як передають очевидці, під час штурму та сутички з правоохоронцями постраждала щонайменше одна цивільна особа та один правоохоронець. Про затриманих не відомо.
Раніше стало відомо, що кілька десятків представників Цивільного корпусу «Азов» прибули сьогодні вранці до офісу «Київміськбуду» для захоплення на знак протесту проти забудови на вулиці Святошинській у Києві.

Як повідомляв «Главком», вчора, 8 вересня, цивільний корпус «Азов», знісши частину огорожі, захопив будівельний майданчик у Святошинському районі столиці. Учасники штурму пояснюють свої дії громадянською позицією — вони проти зведення висотної забудови.

Нагадаємо, 5 вересня 2016 року Холдингова компанія «Київміськбуд» поновила будівельні роботи щодо зведення житлового будинку у Святошинському районі Києва. Вже за кілька годин невідомі заблокували будівництво. Блокування та сутички тривали 5 та 6 вересня.

Невідомі особи, серед яких були і люди з нашивками добровольчих батальйонів, штурмували будівництво, оточували його. У бік будівництва летіли файєри. Під час чергової спроби атаки 6 вересня на будмайданчику виникло загоряння, яке оперативно ліквідували пожежники.

У «Київміськбуді» наголошують, що мають усі необхідні дозволи на проведення будівництва.
«Будівництва вищезазначеного об’єкта здійснюються виключно в рамках чинного законодавства України. Компанією отримано дозвіл на виконання будівельних робіт від 04.08.2015 року № ІУ 115152160808», — повідомили у прес-службі холдингу.

Також у заяві йдеться, що для будівництва та експлуатації житлового будинку з вбудованими нежитловими приміщеннями «Київміськбуду» надано в користування земельну ділянку на підставі договору оренди земельної ділянки від 20.03.2015 року, укладеного з Київською міською радою, строком на три роки. В установленому законом порядку отримано всю дозвільну документацію, погоджено проект будівництва, сплачується земельний податок. Однак попри наявність усіх дозволів довкола будівництва розгорілося сутичка, спровокована невідомими. У сутичці постраждали будівельники.

«Київміськбуд» звернувся до правоохоронних органів з проханням втрутитися у ситуацію.

За фактом подій відкриті кримінальні провадження: за фактом перешкоджання депутатській діяльності (частина перша статті 351 ККУ), за фактом травмування поліцейського (стаття 345 ККУ) та за фактом хуліганських дій (частина четверта статті 296 ККУ), за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) та ч. 1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій) Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: