«Синій кит»: до «груп смерті» вступили 35 тисяч українських підлітків – поліція

«Синій кит»: до «груп смерті» вступили 35 тисяч українських підлітків – поліція

Виявлено 434 «групи самогубств», з них 102 заблоковано

Працівники департаменту кіберполіції України виявили у соціальних мережах 434 «групи самогубств», повідомили в Головному слідчому управління Національної поліції України у відповідь на інформаційний запит «Української правди»

«Виявлено 434 «групи самогубств», з них 102 заблоковано. Кількість облікових записів, яких вдалося ідентифікувати як такі, що зареєстровані на території України, становить 34 970», – уточнили у відомстві.

У поліції також повідомили, що статистика самогубств в Україні торік була нижчою, ніж у 2015 році. Так, у 2016-му за фактами вчинення самогубств громадянами було відкрито 8311 проваджень, а роком раніше – у 2015-му – таких справ було 8824. У Нацполіції не уточнили, скільки саме цих самогубств було скоєно дітьми та підлітками, натомість вказали, що до цієї статистики включено випадки, які кваліфіковано слідчими як «умисні вбивства з ознаками самогубства».

Як повідомлялося, поліція затримала двох українських адміністраторів так званих груп смерті «Синій кит», які через соціальні мережі переконували підлітків скоїти самогубства. Проте, за даними ЗМІ, їх згодом відпустили.

Читайте також «Синій кит». Українські користувачі інтернету відреагували на «смертельну гру» фотожабами

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: