Сирійський уряд розкритикував евакуацію «Білих шоломів»

Сирійський уряд розкритикував евакуацію «Білих шоломів»
Рятувальник гуманітарної організації «Білі шоломи»

Всього було евакуйовано 422 особи

Офіційний Дамаск в понеділок розкритикував евакуацію сотень рятувальників гуманітарної організації «Білі шоломи», яку провів Ізраїль на вихідних. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Евакуйовані були доправлені в Йорданію через окуповані Ізраїлем Голанські висоти. Тель-Авів виправдав свій крок тим, що діяв відповідно до прохання уряду США і інших держав, які боялися, що життя учасників організації «Білі шоломи» можуть бути під загрозою. Зі свого боку офіційний сирійський уряд вважає «Сирійську цивільну оборону» як іще називають «Білі шоломи» спонсорованою заходом терористичною організацією. В тому числі Дамаск пов’язував цю організацію із Аль-Каїдою.

За словами МЗС Сирії евакуація показала справжню природу «Сирійської цивільної оборони», що представляє загрозу для стабільності і безпеки, будучи по суті терористичною організацією. Всього уряд Йорданії повідомляє про евакуацію 422 із Сирії. Хоча раніше говорилося про 800 осіб, які планувалося вивезти. Після трьох місяців перебування в Йорданії передбачається, що члени організації «Білі шоломи» будуть розселені в Великій Британії, Канаді і США. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: