Ситник впевнений, що запустити Антикорупційний суд можна за півроку

Ситник впевнений, що запустити Антикорупційний суд можна за півроку
Директор НАБУ Артем Ситник

Ситник дав прогноз щодо запуску Вищого антикорупційного суду

Вищий антикорупційний суд може запрацювати через півроку.

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник під час брифінгу в понеділок.

«Я багато разів казав про те, що якщо закон буде ухвалений, набере чинності, то півроку достатньо для того, щоб запустити цю інституцію», -  зазначив Ситник.

Відповідаючи на запитання, коли будуть передані справи до Вищого антикорупційного суду, Ситник наголосив, що «для того, щоб передавати справи у Вищий антикорупційний суд, його потрібно створити».

«І актуальне питання не день передачі справ до цього суду, а день запуску роботи цього суду... Моя думка така, що два абсолютно незалежні один від одного етапи - етап ухвалення закону, він уже важкий був для нашої політичної еліти, як ми бачили, а другий етап ще відповідальніший - це створення цього антикорупційного суду як незалежної антикорупційної інституції», -  додав Ситник.

Як відомо, 11 червня президент Петро Порошенко підписав закон про Антикорупційний суд.

Нагадаємо, у четвер, 7 червня, народні депутати проголосували за створення в Україні Антикорупційного суду. Після голосування в парламенті виступив президент Петро Порошенко.

Міжнародний валютний фонд перевірить прийнятий Радою закон про Антикорупційний суд на відповідність домовленостям за програмою реформ, що підтримується МВФ.

Читайте також: Хто не підтримав закон про Антикорупційний суд? Поіменне голосування у Раді

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: