Скоєно напад на президента Німеччини

Скоєно напад на президента Німеччини

Один із маніфестантів жбурнув у президента важким предметом

Саксонська поліція порушила кримінальну справу стосовно 30-річного неонациста через спробу завдання тяжких тілесних ушкоджень федеральному президентові Німеччини Йоахіму Ґауку.
Візит президента до Зебніца (федеральна земля Саксонія), який відбувся 26 червня, спровокував заворушення на вулицях. Присутні в місті праві екстремісти зустріли Ґаука транспарантом «Ласкаво просимо до темної Німеччини». Далі близько двохсот учасників акції протесту стали вигукувати образи й лайки на адресу президента ФРН. Серед іншого, Ґаука називали «зрадником батьківщини». Один із маніфестантів жбурнув у президента важким предметом. Поліція була змушена застосувати для розгону учасників несанкціонованої акції балончики з перцевим газом.
Як заявив бургомістр міста Майк Рук, організатори поїздки Ґаука в Зебніц заздалегідь знали, що під час його перебування в Саксонії можуть статися заворушення. При цьому рішення вийти на площу, де вже зібралися незадоволені маніфестанти, було, за словами Рука, «свідомим», і його приймали спільно Ґаук, Рук і прем'єр-міністр землі Станіслав Тілліх. Бургомістр також повідомив, що активних протестувальників було близько 30, а всього серед учасників акції було лише десять відсотків жителів Зебніца, інші приїхали з Дрездена, Галле, Дессау і Деліча.
Рук також вказав, що, на його думку, поведінка демонстрантів - це «безмежна дурість». «Те, що відбулося в неділю в Зебніці, нестерпно», - сказав бургомістр Зебніца, додавши, що не вважає подібних радикальних демонстрантів «частиною того суспільства, яке ми хочемо створити».
Джерело: DW

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: