Слідчий комітет Росії завів ще одну справу на Полторака й Муженка

Слідчий комітет Росії завів ще одну справу на Полторака й Муженка

Російське слідство заявляє, що з січня по серпень 2016 року міністр оборони України і начальник Генштабу «віддавали злочинні накази на застосування важких видів озброєння для населених пунктів самопроголошеної «ДНР», а також повного або часткового знищення національної групи російськомовних осіб, в тому числі малолітніх»

Слідчий комітет Росії завів нову справу, фігурантами якої стали глава Міноборони України Степан Полторак і начальник Генштабу Віктор Муженко, повідомляє офіційний сайт СК РФ.

Тепер росіяни звинувачують українських військових у «геноциді російськомовного населення» на Донбасі. У справі також фігурують колишній командир Сухопутних військ Анатолій Пушняков, чинний командир Сухопутних військ Сергій Попко, командувач Національною гвардією Юрій Аллеров.

Російське слідство заявляє, що з січня по серпень 2016 року зазначені особи «віддавали злочинні накази на застосування важких видів озброєння для населених пунктів самопроголошеної «ДНР», а також повного або часткового знищення національної групи російськомовних осіб, в тому числі малолітніх».

Ще одна справа за статтею «застосування заборонених засобів і методів ведення війни» заведено стосовно командира 14 окремої механізованої бригади ЗСУ полковника Олександра Жакуна за нібито артилерійський обстріл «контрольно-пропускного пункту «ДНР» «Оленівка».

«Наразі в Слідчому комітеті триває розслідування загальної кримінальної справи про вчинення представниками силових структур України на Донбасі тяжких і особливо тяжких злочинів проти миру і безпеки людства України», - зазначено в повідомленні СК РФ.

24 серпня стало відомо, що по відношенню до представників вищого військового командування України СК РФ порушив кримінальну справу за статтею «застосування заборонених засобів і методів ведення війни».  Начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко зазначив, що порушення справи проти нього слідчим комітетом РФ ознакою визнання його заслуг.

Як відомо, Росія незаконно анексувала АРК Крим в 2014 році, а також почала реалізовувати проект «Новоросія» на території українського Донбасу. Наразі на Донбасі воюють 6000 російських кадрових військових і 35 000 бойовиків, керованих ВС РФ.

Генпрокурор Юрій Луценка 22 серпня назвав прізвища 18 російських військових чиновників, яким повідомили про підозру в організації гібридної війни з Україною. Ключовий особою в організації називається радник президента Російської Федерації Сергій Глазьєв.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: