Слова і діла Гройсмана. Як минулого року фінансувався ремонт автомагістралей (Документ)

Слова і діла Гройсмана. Як минулого року фінансувався ремонт автомагістралей (Документ)
Фото: Главком

Сума невикористаних коштів за програмами відбудови українських доріг перевищила 2 млрд

Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») надало інформацію про недофінансування ремонтів автошляхів у 2017 році та назвало основні причини цієї ситуації.

Минулого року за напрямком розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування передбачалося 10,4 млрд грн. Сума невикористаних коштів становить 405,1 млн грн. Найбільше - у Херсонській (99,2 млн грн), Київський (30 млн грн), Запорізькій (27,6 млн грн) областях. Про це «Главкому» повідомив виконувач обов’язків голови «Укравтодору» Олександр Харченко у відповіді на інформаційний запит.

На розвиток автомагістралей та реформу дорожнього сектору, який фінансуєтьсяя за кошти міжнародних організацій, у 2017 році передбачалося 3,71 млрд грн. Невикористаними залишилися 1,97 млрд грн.

Крім цього, на будівництво мостового переходу не використано на 21,6 млн грн, на покращення стану доріг загального користування за маршрутом Харків-Куп’янськ-Сватове - Станиця Луганська не додали 4,4 млн грн.

(для перегляду списку натисніть на зображення)

«У 2017 році основною причиною освоєння бюджетних коштів не в повному обсязі був тривалий процес прийняття нормативно-правових актів з питань фінансування об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту доріг загального користування», - наголосили в «Укравтодорі».

Як відомо, у 2017 році глава уряду Володимир Гройсман визначив одним із пріоритетів роботи свого Кабміну будівництво та реконструкцію українських доріг.

«Ефективне використання цього ресурсу, чіткі пріоритети будівництва та реконструкції доріг дадуть дуже гарний результат для України та українців і підкреслять наші логістичні можливості і, знову ж таки, будуть створювати десятки тисяч робочих місць», - обіцяв високопосадовець.

Нагадаємо, раніше в «Укравтодорі» повідомили, що в Україні, у зв’язку з відсутністю належного фінансування, останні 10 років будівництво доріг практично не проводилось.

Як повідомляв «Главком» прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв за три-п'ять років відремонтовати дороги в Україні.

21 березня Кабінет Міністрів Украни затвердив державну цільову економічну програму розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018-2022 роки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: