Справу про вбивство полковника Хараберюша передали до суду

Справу про вбивство полковника Хараберюша передали до суду
Автомобіль Хараберюша після вибуху

Зловмисниці загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі

Головним слідчим управлінням СБУ  закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом терористичного акту, який було вчинено 31.03.2017 у Маріуполі,  у результаті якого загинув заступник начальника головного відділу контррозвідки Управління СБУ в Донецькій області полковник Олександр Хараберюш.

Про це 14 червня повідомляє Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Слідством встановлено, що зловмисниця (громадянка України) за попередньою змовою з учасниками «ДНР», діючи за їх вказівками та інструкціями, прикріпила саморобний вибуховий пристрій на магнітній основі до днища автомобіля, яким користувався Хараберюш. Упевнившись, що чоловік сів за кермо автомобіля та розпочав рух, жінка здійснила дзвінок на номер оператора мобільного зв’язку, встановлений у вибуховому пристрої, чим активувала його. Внаслідок вибуху офіцер загинув.

«Мотивами вчинення цього теракту було припинення ефективного виконання потерпілим своїх службових обов’язків у районі проведення АТО, а метою – залякування населення Донецької області і співробітників правоохоронних органів», - заявили в ГПУ.

Зазначається, що підозрюваній вручено обвинувальний акт у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 258 (терористичний акт, що спричинив загибель людини) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження з вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Санкцією ч. 3 ст. 258 КК України зловмисниці загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

13 червня обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Досудове розслідування стосовно організаторів та інших співучасників терористичного акту продовжується.

Нагадаємо, СБУ затримала підозрювану у здійсненні теракту, внаслідок якого загинув Хараберюш, восени 2017 року в Одесі. За попередніми даними, за вбивство полковника СБУ жінка отримала 15 тис. доларів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: