США допоможуть Україні з проектом постачання фруктів та овочів

США допоможуть Україні з проектом постачання фруктів та овочів

Пілотний проект, що допоможе покращити якість плодово-овочевої продукції у торговельних мережах України, на чверть зменшить витрати на логістику продукції з Херсона

Пілотний проект з постачання фруктів та овочів до торговельних мереж України і суттєво зменшить витрати на логістику продукції стартував у Голій Пристані на Херсонщині.

Відповідну угоду про співпрацю підписали місцеві фермери, проект Агентства США з міжнародної допомоги (USAID) «Підтримка аграрного і сільського розвитку», інформує прес-служба Проекту.

«Пілотний проект, що допоможе покращити якість плодово-овочевої продукції у торговельних мережах України, на чверть зменшить витрати на логістику продукції з Херсона та допоможе дрібним фермерам Херсонщини налагодити ланцюжки збуту для своєї продукції, стартував 17 червня у Голій Пристані», - йдеться у прес-релізі.

Зазначається, що в рамках пілотного проекту буде сформована гуртова партія кавунів та доставлена річковим транспортом по Дніпру до складів торговельних мереж. Проект використовуватиме новий причал, побудований компанією «Нібулон» у м. Голій Пристані. У разі успішного завершення пілоту, відпрацьований логістичний ланцюжок буде застосований до інших видів плодоовочевої продукції, що вирощується на полях Херсонщини.

«Дрібні фермери зазвичай не мають можливості співпрацювати із торговельними мережами, адже виробляють порівняно невеликі об'єми продукції, - говорить Патрік Рейдер, керівник проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку».  – Наш проект допоможе дрібним фермерам Херсонської області об’єднатися, сформувати великі партії продукції і побудувати новий ефективний ланцюжок постачання з полів Херсонщини до великих торговельних мереж. Будуть застосовані сучасні міжнародні стандарти логістики і пакування, а споживачі отримають до своїх столів більш якісний і свіжий кавун».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: