США, Канада та ЄС засудили блокування Керченської протоки Росією

США, Канада та ЄС засудили блокування Керченської протоки Росією

США, Канада та ЄС засудили перешкоди для судноплавства, спричинені будівництвом Керченського мосту

Країни Європейського Союзу, Канада та США засудили інспекційний режим, запроваджений Росією в Керченській протоці, а також перешкоди для судноплавства, спричинені будівництвом мосту через цю протоку.

Про це повідомляє прес-служба посольства України у Великій Британії.

«10 квітня Україна висловила в ІМО протест у зв’язку з протиправним будівництвом та відкриттям РФ мосту через Керченську протоку, а також дискримінаційними перевірками суден, які прямують до українських портів в Азовському морі. Українська делегація вчергове закликала Російську Федерацію звільнити 24 українських військовослужбовців, які були затримані під час проходження через Керченську протоку«, - йдеться в повідомлені.

Зазначено, що за результатами обговорення країни ЄС, Канада, США, а також представник Європейської Комісії засудили інспекційний режим, запроваджений РФ, а також перешкоди для судноплавства, спричинені будівництвом мосту через Керченську протоку.

Нагадаємо, Канада ввела санкції проти 114 осіб та 15 компаній через агресію Російської Федерації у Чорному і Азовському морях та окупацію Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: