США не розголошують докази причетності росіян до катастрофи з МН17

США не розголошують докази причетності росіян до катастрофи з МН17

Американські спецслужби зацікавлені в тому, щоб зберегти в таємниці свої джерела інформації

У Сполучених Штатів є додаткові докази того, що малайзійський Boeing в липні 2014 року було збито на сході Донецької області з території, підконтрольної російсько-терористичним військам.

Про це заявив посол США в Росії Джон Теффт в інтерв'ю радіостанції «Эхо Москвы».

Разом з тим, він наголосив, що його країна наразі не розкриваює наявні дані, оскільки американські спецслужби зацікавлені в тому, щоб зберегти в таємниці свої джерела інформації.

«Є джерела і методи, про які вони (керівники спецслужб - ред.) не розповідатимуть. І мені здається, будь-яка спецслужба не буде про це розповідати. Після того, як ви розкриєте (дані - ред.), ви можете поставити під загрозу джерело інформації, й цього ніхто не робитиме, й росіяни теж цього не робитимуть», - сказав дипломат.

Водночас ці докази були розглянуті у Сенаті та Палаті представників, й члени американського парламенту визнали їх переконливими.

«Докази були представлені представникам народу США як в Сенаті, так і в Палаті, як практично одноголосно проголосували за санкції. Ніхто не задався питаннями. Я знаю від колег, що докази є переконливими», - зазначив Теффт.

Посол нагадав, що розслідування голландської комісії також підтвердило, що авіалайнер було збитоіз зенітно-ракетного комплексу «Бук», який Росія надала терористам.

«Мені здається, голландська влада і їхнє розслідування дуже чітко дали про це зрозуміти. Є відео, не пам'ятаю, на якому веб-сайті було розміщено, де видно, що як раз саме російська установка перетинала територію і потім їхала назад, і при цьому одна з ракет вже була відсутня», - сказав посол.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: