США введуть до складу ВМФ новий підводний човен

США введуть до складу ВМФ новий підводний човен

Чотирандцята субмарина класу «Вірджинія» буде представлена 7 жовтня

За повідомленням американського Міністерства оборони, ВМФ США отримає черговий найновіший ударний підводний човен – USS George Washington (SSN 787) під час церемонії, яка відбудеться 7 жовтня в порту Норфолк (штат Вірджинія).

Міністерство оборони США представлятиме виконуючий обов’язки заступника Міністра із питань ВМФ Томас Ді. Пан Ді заявив, що «майбутній підводний човен USS George Washington є однією із найбільш сучасних у технологічному плані систем у світі. Його назва є чітким відображенням важливої ролі, яку штат Вашингтон грає у національній безпеці країни».

Даний підводний човен є 14 із класу субмарин «Вірджинія» і 4 із серії «Block III». Побудова човна почалася у 2011 році. Даний човен буде вже третім за історію ВМФ США, який називався на честь штату Вашингтон. Субмарини серії «Block III» мають перероблену носову частину, де замість 12 окремих пускових установок було встановлено 2  барабанні установки, кожна із яких може взяти 6 крилатих ракет «Томагавк».

Човни класу «Вірджинія» створені для того, щоб діяти як в прибережних водах, так і на глибині світового океану для знищення підводних човнів противника і нанесення ударів по суші, проведення висадок сил спеціальних операцій і ведення розвідки, а також для постановки мін. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: