США закликали Росію негайно звільнити Умерова

США закликали Росію негайно звільнити Умерова

У Держдепі США висловили тривогу з приводу утримання Умерова у психлікарні

США стурбовані ув'язненням одного з лідерів кримськотатарського народу Ільмі Умерова і закликають російський уряд негайно звільнити його. Про це йдеться в заяві представника Держдепартаменту США Джона Кірбі, опублікованому в Twitter.
«Ми вкрай стурбовані затриманням лідера кримськотатарського народу Ільмі Умерова. Ми розуміємо, що стан його здоров'я зараз критичний. Він продовжує перебувати у примусовому психіатричному ув'язненні. Ця тактика утримання дисидентів у палатах психіатричних лікарень викликає глибоку тривогу. Ми приєднуємося до міжнародного співтовариства і закликаємо російський уряд негайно звільнити його», – заявив Кірбі.
Нагадаємо, що суд в окупованому Сімферополі задовольнив клопотання ФСБ про призначення Умерову примусової психіатричної експертизи. Захист оскаржив це рішення.
Ільмі Умерова з травня 2016 року звинувачують за ч. 2 ст. 280.1 (публічні заклики до дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації, здійснені з використанням мережі інтернет) УК РФ, яка передбачає покарання до п'яти років позбавлення волі. З Умерова взяли підписку про невиїзд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: