Стала відома дата ексгумації тіла президента Польщі Леха Качиньського

Стала відома дата ексгумації тіла президента Польщі Леха Качиньського
Унаслідок авіакатастрофи загинули 96 осіб, включаючи 7 членів екіпажу

Повторне вивчення останків президентського подружжя займе чотири дні

Тіла польського президента Леха Качиньського і його дружини Марії ексгумують 14 листопада. Про це повідомляє польська щоденна газета Rzeczpospolita.

Повторне вивчення останків президентського подружжя займе чотири дні і триватиме до 18 листопада.

У процедурі ексгумації, яка проводитиметься за сприяння священнослужителів, візьмуть участь представники прокуратури, а також близькі родичі Качиньських. Територію замку закриють на час проведення процедури. Повторне поховання не матиме офіційного характеру і також відбудеться у присутності лише родичів загиблих.

Раніше лідер правлячої в Польщі партії «Закон і справедливість» (ЗіС) і брат-близнюк загиблого в катастрофі під Смоленськом президента республіки Леха Качиньського екс-прем'єр Ярослав Качиньський погодився на ексгумацію тіла свого брата в рамках слідства у справі про катастрофу.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року під Смоленськом розбився літак Ту-154М, на якому президент Польщі Лех Качиньський з дружиною та представниками вищого командування і політичних партій Польщі летіли на жалобні заходи з нагоди річниці розстрілу польських офіцерів у Катинському лісі. Унаслідок авіакатастрофи загинуло 96 осіб, включаючи сімох членів екіпажу.

Через 6 років у Польщі створили урядовий підкомітет для розслідування катастрофи президентського літака Ту-154М, який 10 квітня 2010 року розбився під Смоленськом. Відповідне рішення підписав міністр національної оборони Польщі Антоні Мацеревич.

Пізніше Мацеревич заявив, що незабаром громадській думці буде подано раніше невідомі матеріали, що стосуються авіакатастрофи під Смоленськом.

13 вересня 2016 року спеціальна група слідчих прокуратури Польщі вирішила провести ексгумацію тіл жертв «за винятком тих, чиї тіла вже було розглянуто під час розслідування».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: