Стало відомо ім'я харківського топ-чиновника, який шпигував на користь РФ

Стало відомо ім'я харківського топ-чиновника, який шпигував на користь РФ
За інформацією ЗМІ, мова йде про главу адміністрації Холодногірського району Харкова Максима Мусєєва

За інформацією СБУ, чиновник має подвійне громадянство і зараз переховується у Росії

Служба безпеки України викрила голову одного з районних адміністрацій Харкова, завербованого російськими спецслужбами. Також стали відомі подробиці щодо цієї особи.

За інформацією СБУ, чиновник має подвійне громадянство і зараз переховується у Росії. Чоловікові оголошено про підозру за статтею 111 КК «Державна зрада», також готується його оголошення у розшук.

«Чиновник під час перебування у 2015 році на території тимчасово окупованої Республіки Крим потрапив у поле зору ФСБ РФ і був ними завербований», — сказав Кононенко. 

За його словами, підозрюваний створив організацію псевдоветеранів АТО, які займалися збором інформації військового характеру. Членам цієї організації вдалося зібрати деякі списки бійців АТО й передати їх спецслужбам РФ.

Співробітники спецслужби задокументували, що райадміністрація під керівництвом зловмисника фактично саботувала укази президента із забезпечення «черг» мобілізації на території району. Крім того, за ініціативою посадовця у Харкові були створені «альтернативні» спілки ветеранів АТО. «Вони займались не допомогою ветеранам війни на сході, а вимаганням грошових коштів з підприємців міста», ‒ підкреслив Віктор Кононенко.

screenshot17

За інформацією місцевих ЗМІ, мова йде про главу адміністрації Холодногірського району Харкова Максима Мусєєва. Як передає «МедіаПорт», днями він писав у Facebook про «підготовку провокацій» і про те, що його «відкрита й досить принципова позиція багатьох не влаштовує».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: