Стало відомо, у якому банку Блок Порошенка «Солідарність» тримає партійну касу

Стало відомо, у якому банку Блок Порошенка «Солідарність» тримає партійну касу

98% усіх партійних коштів партії влади «лежать» у Міжнародному інфестиційному банку, підконтрольному Порошенку

Загальний партійний фонд Блоку Петра Порошенка становить трохи менше 26,5 млн гривень. Про це йдеться у фінансових звітах «Солідарності» за три квартали 2016 року. З них БПП отримав з держбюджету 24 мільйони 771 тисячу гривень.

Кошти партії розкидані по 12 банках, в яких відкриті рахунки як партії загалом, так і регіональних осередків. Найбільшу кількість рахунків відкрито в державному Ощадбанку. Та за кількістю партійних грошей, які там зберігаються, державний банк не входить навіть до першої трійки «улюблених» фінансових установ партії президента. Третє та друге місця за обсягами грошей «Солідарності» посідають Укрсоцбанк та Приватбанк, в яких сумарно зберігається 160 тисяч партійних гривень, йдеться у статті «Главкома».

Перше ж місце із багатомільйонним відривом посідає Міжнародний інвестиційний банк (МІБ), який пов’язують з Петром Порошенком. У цьому банку відкрито рахунки лише вінницького та львівського осередків і загальний партійний рахунок (зокрема, там зберігаються й кошти з дердбюджету). Саме в МІБі «лежить» 25 млн 890 тис. гривень, що становить 97,8% всіх партійних коштів БПП. Окрім того, з 912 тис. грн партії (без урахування «бюджетних») 860 тисяч є депозитними, які вочевидь покликані приносити матеріальну вигоду та полегшувати утримання центрального офісу на 239 м2.

Цікаво, що офісне приміщення партії, до слова, розташоване за тією ж адресою, що й Міжнародний інвестиційний банк (на Лаврській, 16), та належить ТОВ «Підприємство «Київ», котре, як і весь комплекс, пов’язують, з Давидом Жванією та Костянтином Григоришиним.

Як відомо, з жовтня минулого року в Україні діє закон щодо фінансування політичних партій з державного бюджету, що, окрім пряника у вигляді значних вливань до партійних гаманців за рахунок наших податків, містить ще й батіг – обов’язок партій звітувати щокварталу про фінансовий бік своєї діяльності, зокрема щодо «благодійників», які підтримують політичну партію не лише морально, а й матеріально.

Детальніше читайте у статті «Главкома» «Партійна каса №1. БПП поклав до «кишені» президента 25 мільйонів з держбюджету»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: