Стало відомо, які українські канали не дотримуються мовних квот

Стало відомо, які українські канали не дотримуються мовних квот

Частка української мови на регіональних телеканалах становить більше 60%

Частка української мови на регіональних і супутникових українських телеканалах становить понад 75%. Такими є дані моніторингу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

За даними дослідження, в ефірі місцевих телеканалів частка української мови становить понад 60%. Зокрема, більше державну мову можна почути в ефірах Волинських, Кіровоградських, Рівненських, Чернігівських, Черкаських і Хмельницьких телеканалів (фактичний обсяг використання державної мови становить 100%). При цьому показник найменший в Одеській області (59%).

Серед телеканалів з найменшим обсягом фактичної частки української мови – «Третій цифровий» (ТОВ «Телеконект», Одеська область, 35%), «Думская.TV» (ТОВ «ТРК «Моя Одеса», Одеська область, 38%), «Південна хвиля» (ТОВ «ТРК «Південна хвиля-ТВ», Одеська область, 43%).

Крім того, в Нацраді наклали штраф у розмірі 3,2 тис. гривень на телеканал СТС (ТОВ «Телекомпанія «СТС», місто Суми, Сумська область), де тижневий обсяг україномовних передач у часовому проміжку з 7:00 до 18:00 становив 56,1% (при необхідному дотримання квоти у 60%).

Також згідно з інформацією, оприлюдненою на сайті Нацради, моніторинг здійснювався з 1 січня по 31 травня. Зокрема, було перевірено 176 місцевих і регіональних каналів. 

Раніше повідомлялося, що загальнонаціональні радіостанції в цьому році перевиконують встановлені квоти україномовних пісень на 24%. Як повідомляв у грудні 2017 року голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, Нацрада зафіксував 17 порушень квот україномовних пісень на радіо в 2017 році.

Штрафи за порушення квот пісень українською мовою отримали чотири великі радіостанції. Це Kiss FM, «Шансон», «Ера ФМ», і «Люкс ФМ». Найбільший штраф отримала «Ера ФМ» - 317 тис. гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: