Стан здоров'я Умерова стабільно тяжкий – адвокат

Стан здоров'я Умерова стабільно тяжкий – адвокат

7 вересня відбудеться комісія, на якій прийматимуть рішення про звільнення Умерова

Стан здоров'я заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, якого утримують у психіатричній клініці Сімферополя, є стабільно тяжким. Про це повідомив адвокат Ільмі Умерова Микола Полозов на своїй сторінці у Facebook.

«Побачив Ільмі Умерова за місцем його незаконного утримання в психіатричній клініці Сімферополя. Стан його здоров'я задовільним назвати не можна, радше стабільно тяжким. Разом з тим, щоб прикрити себе, адміністрація клініки щодня бере у нього аналізи, робить кардіограму», – зазначив Полозов.

Як розповів Ільмі-ага, лікар-експерт повідомила йому, що 7 вересня відбудеться комісія, на якій прийматимуть рішення про його звільнення.

«Щодня його відвідують люди, розповідають про поточні події. Про акцію 3 вересня Ільмі Умеров знає, але попросив говорити на ній не тільки про нього, потрібно вимагати припинення репресій у Криму щодо громадян України, кримських татар, потрібно голосно заявляти про інших політичних ув'язнених», – додав Полозов.

За словами адвоката, він просив передати привіт усім, він тримається і робить усе, що від нього залежить, на благо всього народу.

Нагадаємо, що 11 серпня суд ухвалив примусово відправити Умерова на психіатричну експертизу. У травні 2016 року ФСБ РФ висунула Умерову звинувачення за ст. 280.1 КК РФ – публічні заклики до дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ. У тексті звинувачення зазначено, що Умеров 19 березня 2016 р. в ефірі телеканала ATR говорив про необхідність повернення Криму і Донбасу під юрисдикцію України. Тому слідчий ФСБ визнав це діями, спрямованими на порушення територіальної цілісності РФ. 12 травня Умерову вручили підписку про невиїзд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: