Стрєлков створив рух за «повернення України до складу Росії»

Стрєлков створив рух за «повернення України до складу Росії»

Колишній лідер бойовиків створив «загальноросійський національний рух»

Колишній так званий «міністр оборони» самопроголошеної «ДНР» Ігор Стрєлков заявив про створення «загальноросійського національної руху». Про це в неділю, 29 травня, повідомляє сайт очолюваної ним організації «Новоросія».
Нове об'єднання, з'їзд якого відбувся в Москві в суботу, 28 травня, опублікувало свою політичну декларацію. Згідно з документом, мета роботи руху - «відродження Росії як російської національної держави, що служить інтересам російської нації».
У декларації йдеться, що «землі, на яких живуть російські люди, политі кров'ю російських людей, мають право повернутися до складу Росії».
Члени нового руху виступають за «об'єднання РФ, України, Білорусі, а також інших російських земель в єдиній загальноросійській державі і перетворення всієї території колишнього СРСР на безумовну російську зону впливу».
Серед інших пропозицій членів «загальноросійського національної руху» - введення бальної системи для мігрантів, скасування «всіх норм, що порушують права і свободи людини», звільнення політичних в'язнів, «повернення громадянам свободи політичного життя» і скасування законів щодо контролю за інтернетом.
«Ми відмовляємо нинішньому політичному режиму в підтримці», - заявляють члени руху у своїй декларації.
Нагадаємо, що Ігор Стрєлков, який називає себе колишнім службовцем ФСБ, протягом декількох місяців у 2014 році був лідером бойовиків на сході України. З травня по серпень 2014 року був «міністром оборони ДНР». Після відходу з цієї посади покинув Донбас.
У жовтні Стрєлков заявляв, що може створити в Росії опозиційну президенту Володимиру Путіну партію. Вона повинна відповісти на такі «виклики», як «приплив мігрантів» і «загроза фашизації».
Джерело: Дождь

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: