Суд арештував організатора каналу постачання кокаїну з Португалії до України

Суд арештував організатора каналу постачання кокаїну з Португалії до України

Наркодилер планував організувати канал збуту героїну на території України

Шевченківський районний суд Києва заарештував чоловіка, який налагодив постачання кокаїну з Португалії до України.

Про це повідомляє Департамент протидії наркозлочинності Національної поліції України.

«У Києві під час збуту кокаїну працівники Департаменту протидії наркозлочинності затримали 37-річного громадянина, який налагодив міжнародний канал контрабандного постачання наркотиків з Португальської Республіки до України. Раніше зловмисник неодноразово притягувався правоохоронними органами України до кримінальної відповідальності за причетність до наркозлочинів та був депортований з Португалії за збут наркотиків на території цієї держави», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що щомісячний дохід фігуранта від реалізації наркотиків становив у середньому 500 тис. грн.

Крім контрабанди кокаїну, наркодилер планував організувати канал збуту героїну на території України.

Уточнюється, що у наркозбувача було вилучено близько 100 грамів кокаїну, 15 грамів героїну, а також кошти, отримані від збуту наркотиків, у сумі 170 тис. грн. Загалом за цінами «чорного» ринку вартість вилучених наркотиків становить понад 320 тис. грн.

«Відносно фігуранта відкрито кримінальне провадження за збут наркотичних засобів (ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України). Шевченківським районним судом м. Києва йому обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Згідно з законодавством, зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна», - додали у поліції.

Раніше повідомлялося, що в аеропорту Варшави затримали двох громадян України, які намагалися провезти майже два кілограми кокаїну з Бразилії.

Під час первинної перевірки польські прикордонники нічого не виявили, але попросили українців пройти тест на наявність наркотиків у сечі, і він показав позитивний результат.

Після цього чоловікам зробили комп’ютерну томографію травної системи і виявили в їхніх шлунках 45 гумових пакетів, у кожному з яких було приблизно по 40 г кокаїну.

Загальна вага наркотичної речовини, вилученої прикордонниками, становила 1,8 кг. Польські правоохоронці вважають, що ця партія на «чорному ринку» може коштувати 600 тисяч злотих (4,4 млн грн).

Затриманим українцям загрожує до 15 років позбавлення волі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: