Суд дозволив проводити заочне слідство проти двох заступників Шойгу

Суд дозволив проводити заочне слідство проти двох заступників Шойгу

За злочини, які інкримінуються Булгакову і Панкову, передбачено покарання у вигляді довічного ув'язнення

Печерський районний суд Києва дозволив заочне засудження заступників міністра оборони РФ Дмитра Булгакова і Миколи Панкова, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що Булгаков Д.В. і Панков Н.А. у лютому-березні 2014 року, діючи за попередньою змовою групою осіб з іншими представниками влади РФ, скоїли умисні дії з метою зміни меж території України, підбурювали українських військовослужбовців до скоєння державної зради і сприяли веденню агресивної війни проти України», – йдеться у повідомленні.

Підозрюваних оголошено в державний розшук, суд дав дозвіл на їхнє затримання і доправлення до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Після проведення необхідних слідчих та інших процесуальних дій обвинувальні акти у відношенні зазначених осіб буде передано до суду для проведення спеціального судового провадження (заочне засудження). Їм інкримінуються злочини, передбачені ч. 3 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни) КК України.

За їх скоєння передбачено покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Раніше Печерський суд дозволив затримання самого міністра оборони РФ Сергія Шойгу. 8 серпня ГПУ повідомила про підозру у скоєнні особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України 18 високопоставленим чиновникам РФ, серед яких міністр оборони РФ Сергій Шойгу і радник президента Росії Сергій Глазьєв.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: